Så ser oddsen ut efter första debatten mellan Kamala Harris och Donald Trump

 

Det blev en hetsk debatt när Harris och Trump möttes i Philadelphia för deras första och kanske viktigaste debatt inför presidentvalet 2024. Både undersökningar från CNN och odds från spelbolag som Betsson pekar på att det blev Kamala Harris som vann debatten. I  CNN:s enkät sa 63% av deltagarna att Kamal Harris vann och hos Betsson har oddsen sänkts från 2.00 till 1.85 och är alltså nu under Trumps 2.00.

Inför debatten bestämdes det att motståndarens mikrofon skulle vara avstängd när man pratade, vilket sågs som ett bakslag för Kamala Harris. Vicepresidenten lyckades dock trissa upp Donald Trump ett flertal gånger och fick Trump att spåra från ämnet som debatterades. Som ett exempel började Donald Trump, i ett smått osammanhängande tal, repetera lögner om att migranter skulle ha ätit husdjur i Springfield, något som snabbt plockades upp på sociala medier där många gjorde narr av honom. Inte hjälpte det heller att arrangören ABC granskade uttalanden i realtid för att se om kandidaterna ljög.

En annan tillbakagång för Donald Trump blev abortfrågan där han först hade svårt att ge ett tydligt svar på om han tänker införa ett nationellt abortförbjud. Ännu värre blev det när han inte verkade vara överens med sin vicepresidentkandidat JD Vance om abortfrågan. Vance har tidigare sagt i en intervju med NBC att Donald Trump skulle lägga in sitt veto mot ett nationellt abortförbud men under debatten menade Trump han inte diskuterat något sådant med honom.

Men även Kamala Harris grillades av moderatorerna då hon gjort en total vändning inom vissa frågor som hälsovård, vapenkontroll och ‘fracking’ sen 2020. Överlag ser hon dock ut att ha klarat sig mycket bättre än Donald Trump under debatten.

Detta var den sista schemalagda debatten mellan presidentkandidaterna innan valet i november och det oklart om det blir några fler. Det har diskuterats att ytterligare en debatt ska hållas i oktober med då måste både Kamala Harris och Donald Trump komma överens om detta. Det kommer dock hållas en debatt den 1 oktober där JD Vance och Tim Walz deltar .

Spelbolag

Bonus

Betyg

Besök

100% UPP TILL 500KR

18+, regler och villkor gäller, stödlinjen.se, spela ansvarsfullt

100% UPP TILL 500KR

18+, regler och villkor gäller, stödlinjen.se, spela ansvarsfullt

100% UPP TILL 500KR

18+, regler och villkor gäller, stödlinjen.se, spela ansvarsfullt

100 kr gratisspel. 1x omsättningskrav

18+, regler och villkor gäller, stödlinjen.se, spela ansvarsfullt

 

 

 

Dela